Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 56 & Σοφοκλή Βενιζέλου, 71202 Ηράκλειο Κρήτης


  Contact : +30 2810 396700, Γραφείο Κίνησης: +30 2810 396734, Ραντεβού: +30 2810 396716-717

Για την μέλλουσα μαμά

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την κλινική μας πριν τον τοκετό, για σας ξεναγήσουμε, να δείτε από κοντά τις αίθουσες τοκετών, τα δωμάτια νοσηλείας  και να γνωρίσετε το προσωπικό μας που θα βρίσκεται κοντά σας στην πιο γλυκιά στιγμή της ζωής σας.

Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στο στον 1 όροφο της κλινικής. Οι μαίες μας θα σας υποδεχτούν και θα βρίσκονται δίπλα σας  κατά την διάρκεια του τοκετού. Ο σύντροφος σας μπορεί να σας συνοδεύει στην αίθουσα ωδίνων – τοκετού. Ο συνοδός πρέπει να ακολουθεί τις υποδείξεις του προσωπικού, του θεράποντος Ιατρού και με τους κανονισμούς της Κλινικής. Εξειδικευμένος νεογνολόγος παρευρίσκεται στον τοκετό και παρακολουθεί το μωρό σας καθημερινά.

Στόχος μας είναι από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα μωρό, μέχρι την έξοδο του  να εκπαιδεύσουμε αλλά και να εξοικειώσουμε τη νέα μητέρα με το μητρικό θηλασμό, ώστε να καταλαβαίνει τα οφέλη του και να γνωρίζει την διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNICEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική υγεία με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία.

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την κλινική μας πριν τον τοκετό, για σας ξεναγήσουμε, να δείτε από κοντά τις αίθουσες τοκετών, τα δωμάτια νοσηλείας και να γνωρίσετε το προσωπικό μας που θα βρίσκεται κοντά σας στην πιο γλυκιά στιγμή της ζωής σας.

Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στο στον 1 όροφο της κλινικής. Οι μαίες μας θα σας υποδεχτούν και θα βρίσκονται δίπλα σας κατά την διάρκεια του τοκετού. Ο σύντροφος σας μπορεί να σας συνοδεύει στην αίθουσα ωδίνων – τοκετού. Ο συνοδός πρέπει να ακολουθεί τις υποδείξεις του προσωπικού, του θεράποντος Ιατρού και με τους κανονισμούς της Κλινικής. Εξειδικευμένος νεογνολόγος παρευρίσκεται στον τοκετό και παρακολουθεί το μωρό σας καθημερινά.

Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Από τη στιγμή που μπαίνετε στο μήνα σας, καλό είναι να ετοιμάσετε τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Ενδεικτικά και ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες πρέπει να έχετε μαζί σας:

  • Νυχτικά ή πυτζάμες. Θα πρέπει να είναι άνετες και να ανοίγουν στο στήθος για να βοηθούν στο θηλασμό.
  • Σουτιέν θηλασμού και εσώρουχα (προαιρετικά μίας χρήσεως)
  • Παντόφλες
  • Είδη προσωπικής υγιεινής: (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν κ.τ.λ.)
  • Για το μωρό σας θα χρειαστείτε μόνο τα ρουχαλάκια για την έξοδο του. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή σας.

Φροντίδα μωρού

Το προσωπικό μας φροντίζει το μωρό σας ενώ παράλληλα θα σας εκπαιδεύσει ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στα νέα σας καθήκοντα.

Φωτογράφηση του μωρού

Η λήψη των πρώτων φωτογραφιών του μωρού σας, πραγματοποιείται στο θάλαμο βρεφών. Αν δεν επιθυμείτε να γίνει η φωτογράφηση, παρακαλούμε δηλώστε το κατά την εισαγωγή σας ή στην προϊσταμένη του νοσηλευτικού ορόφου.