Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 56 & Σοφοκλή Βενιζέλου, 71202 Ηράκλειο Κρήτης


  Contact : +30 2810 396700, Γραφείο Κίνησης: +30 2810 396734, Ραντεβού: +30 2810 396716-717

Πληροφορίες

Η Κλινική μας διαθέτει έξι (6) θέσεις νοσηλείας.

 • Τετράκλινο
 • Τρίκλινο
 • Δίκλινο
 • Μονόκλινο
 • Lux
 • Suite

Στη συνέχεια θα γίνει εισαγωγή σας στο αντίστοιχο τμήμα της κλινικής (αίθουσα τοκετών /χειρουργείο /νοσηλευτικός όροφος) όπου θα εφαρμοστεί πλάνο φροντίδας , σύμφωνα με τις Διαδικασίες, τα Πρωτόκολλα της Κλινικής και τις οδηγίες του Ιατρού σας. Η Προϊσταμένη και το Νοσηλευτικό Προσωπικό φροντίζει για την παροχή εξατομικευμένης νοσηλευτικής φροντίδας και είναι πρόθυμοι να σας καθοδηγήσουν και ενημερώσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Η κουζίνα μας διέπεται από σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων (HACCP). Ο σεφ της κλινικής φροντίζει ώστε να απολαμβάνετε το φαγητό σας αφού όλα μας τα πιάτα είναι φτιαγμένα μόνο με φρέσκα και αγνά υλικά ,διατηρώντας την ποιότητα σε υψηλό επίπεδο.

Σας προσκαλούμε να επισκέπτεται στην την κλινική μας πριν τον τοκετό,  για σας ξεναγήσουμε, να δείτε από κοντά τις αίθουσες τοκετών, τα δωμάτια νοσηλείας και να γνωρίσετε τις μαίες που θα είναι κοντά σας  την γλυκιά στιγμή της ζωής σας. Κατά την εισαγωγή σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας τις αστυνομικές  ταυτότητες και των δυο γονέων, καθώς και την ληξιαρχική πράξη γάμου ή σύμφωνο συμβίωσης.

Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στο στον 1 όροφο της κλινικής. Οι μαίες μας θα σας υποδεχτούν και θα βρίσκονται δίπλα σας  κατά την διάρκεια του τοκετού. Ο σύντροφος σας μπορεί να σας συνοδεύει στην αίθουσα ωδίνων – τοκετού. Ο συνοδός πρέπει να ακλουθεί τις υποδείξεις του προσωπικού, του θεράποντος Ιατρού και με τους κανονισμούς της Κλινικής. Εξειδικευμένος νεογνολόγος παρευρίσκεται στον τοκετό και παρακολουθεί το μωρό σας καθημερινά.

Στην κλινική μας, αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη σημασία του  μητρικού θηλασμού, την βαρύτητα της προσφοράς της μητέρας προς το βρέφος αλλά ταυτόχρονα και το αναφαίρετο δικαίωμα του νεογέννητου για θηλασμό. Για αυτό, καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης, επαγρύπνησης, πληροφόρησης αλλά και προώθησης του. Στόχος μας είναι από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα μωρό, μέχρι την έξοδο του  να εκπαιδεύσουμε αλλά και να εξοικειώσουμε τη νέα μητέρα με το μητρικό θηλασμό, ώστε να καταλαβαίνει τα οφέλη του και να γνωρίζει την διαδικασία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNICEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική υγεία με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία. Σε όλα τα δωμάτια νοσηλείας ανεξαρτήτου θέσεως, παρέχεται η δυνατότητα να έχετε το μωρό σας κοντά σας όλο το 24ώρο (Rooming In).

Από το γραφείο κίνησης της κλινικής θα παραλάβετε την Βεβαίωση Γέννησης του μωρού σας. Μετά το πρώτο 24ωρο από τον τοκετό και εντός δέκα ημερολογιακών ημερών, η μητέρα ή ο πατέρας υποχρεούται να δηλώσει τη γέννηση του παιδιού στο Ληξιαρχείο. Προκειμένου να συνταχθεί και να υποβληθεί η δήλωση γεννήσεως απαιτούνται τα παρακάτω έγγραφα :

 1. Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας και των δύο γονέων.
 2. Ληξιαρχική πράξη γάμου.
 3. Πράξη προσδιορισμού επωνύμου τέκνων.
 4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
 5. Αριθμοί Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) και των δύο γονέων οι οποίοι να αποδεικνύονται είτε με φωτοτυπία των βιβλιαρίων υγείας είτε με βεβαιώσεις από τον οικείο ασφαλιστικό φορέα ή Κ.Ε.Π.
 6. Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και των δύο γονέων ο οποίος να προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. φωτοαντίγραφο είτε κοινού εκκαθαριστικού σημειώματος σε περίπτωση κοινής δήλωσης, είτε χωριστών, βεβαίωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. κλ).

Μετά την Δήλωση στο Ληξιαρχείο, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα ΚΕΠ για να εκδοθεί το ΑΜΚΑ του νεογνού. Ακολούθως, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο ασφαλιστικό σας ταμείο για την έκδοση του βιβλιαρίου ασθενείας του νεογνού.